duminică, 15 februarie 2009

CUPA IERNII editia 2009

Duminică 15 februarie, pe râul Bistriţa la Racova a avut loc CUPA IERNII la pescuit sportiv, ediţia 2009.
Cei 34 de concurenţi au înfruntat timp de 5 ore temperaturile negative, ninsoarea şi vântul puternic pentru a-şi dovedi iscusinţa în arta pescuitului. Participanţii nu au fost doar din Bacău, în concurs intrând şi pescari din Comăneşti, Piatra Neamţ şi Buhuşi.
Din cauza vremii nefavorabile competiţia a fost exterm de dură, 8 concurenţi abandonând pe parcursul manşei.
Premiul I a fost adjudecat de către Arnăutu Ştefan, care a prins peste 1 kilogram şi jumătate de oblete, caras şi babuşcă. Pe locul 2 s-a clasat Vasilescu Tony, iar pe locul 3 Şoric Neculai.
Isabele Lozincă, singura doamnă inscrisă în concurs, s-a clasat pe locul 5 cu aproape 1 kilogram de peşte. Multipla campioană naţională a reuşit să reziste pe durata întregii manşe, în condiţiile în care un sfert din contraconcurenţi au cedat fizic.
Deşi în competiţie Centrul Regional de Ecologie a fost reprezentat de 9 membri, ecologistii au obţinut doar locul 6 prin Gabriel Griţcu.
Concursul a fost o reuşită, atât prin numărul neaşteptat de mare de participanţi, cât şi prin scorurile strânse obtinute de concurenţii din topul clasamentului. Cumulat au fost prinse aproximativ 12 kilograme de peşte, eliberat după cântărire.
Aflată la a II-a ediţie, competiţia a fost organizată de Centrul Regional de Ecologie Bacău cu sprijinul X-Carp şi Pescarul Român.

Niciun comentariu: