miercuri, 17 decembrie 2008

IANUARIE, FARA BRAZI LA GHENA DE GUNOI

Deşi o mare parte din brazii comercializaţi de Crăciun sunt tăiaţi şi vânduţi legal, voluntarii Centrului Regional de Ecologie consideră că spiritul sărbătorilor şi parfumul de brad din casă nu trebuie să sfârşească neapărat în ghena de gunoi din spatele blocului.
Dupa un ciclu de viaţă de doar câţiva ani, cu toate că aceşti arbori ar putea trăi în continuare, ei sunt sacrificaţi în virtutea obişnuinţei. Este important ca traditiile de sărbători să fie duse mai departe, dar nu neapărat cu preţul a sute de mii de brazi tăiaţi şi irosiţi.
Solutia ecologică la problema brazilor de Crăciun o reprezintă utilizarea brazilor naturali în ghiveci, existând posibilitatea replantării acestora după ce sărbătorile au trecut.
Băcăuanii care vor opta pentru brazi în ghiveci vor avea posibilitatea replantării lor oriunde doresc, cu condiţia să respecte instrucţiunile pe care le vor primi de la voluntarii ecologişti odată cu brăduţul. Indiferent dacă îi vor fi planta în curtea casei, la ţară, în parc sau în faţa blocului, cei care vor renunţa la brazii tăiaţi, vor asigura nu numai respectarea tradiţiei ci şi respectarea naturii.
Incepând de vineri 19 decembrie până duminică 21 decembrie, Centrul Regional de Ecologie va oferi posibilitatea băcăuanilor să intre în posesia unui brăduţ în ghiveci, campania având loc în spaţiul pietonal din zona magazinului “Luceafărul”.

Niciun comentariu: