joi, 5 martie 2009

DILEMA

REFERITOR LA O INTERPELARE PE FORUMUL PRIETENI PESCARI:

"Am o rugaminte mare : Spuneti cadrul legal in care voi va desfasurati activitateaV-am dat drept exemplu la ANPA ,si am primit un raspuns de mi-a cazut fata-ca nu aveti voie sa confiscati plase-nu aveti voie sa le distrugeti-...........Poate nu stiati jandarmeria nu mai semneaza protocoale cu nici o asociatie"

CRE este custodele ariilor naturale protejate in perimetrul carora se afla si 4 lacuri de acumulare, in baza OUG57/2007.In conformitate cu conventiile de custodie incheiate cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, CRE are obligatia de a ASIGURA PAZA ARIEI NATURALE PROTEJATE si de a LUA MASURI IN VEDEREA PROTEJARII PATRIMONIULUI NATURAL INCREDINTAT.
Brconajul e activitatea cea mai frecventa si cu cel mai mare impact negativ in ariile pe care le avem in grija. E adevarat. Nu avem dreptul de a confisca plase. Dar daca le gasim in timpul actiunilor de monitorizare - paza, terbuie sa le scoatem din apa.
Si asa cum stiti, plasele monofilament constituie obiectul unei infractiuni. Noi am incercat in mai multe randuri sa le predam politiei, in vederea deschiderii unei anchete pentru identificarea si sanctionarea faptuitorilor. Dar am fost mereu refuzati si sfatuiti verbal sa le distrugem, pentru a nu aglomera organul cu dosare cu autor necunoscut. (ups. cred ca asta nu trebuia sa zic). Si pentru ca avem o relatie buna cu institutiile statului, ne-am conformat.
Referitor la relatia cu jandarmeria e totul OK. Pt ca jandarmeria raspunde unor sesizari directe din partea CRE cu privire la fapte de braconaj piscicol - jandarmeria fiind imputernicita sa constate infractiunile la ordonanta 23/2008.

Referitor la situatia de la ANPA avem incredere ca noua conducere va elimina practica instituita de Gh Stefan de a distruge prin pescuit comercial fondul piscicol natural din apele publice. Dupa 3 ani de cand a inceput acest experiment nu s-a atras nici euro (unul din scopurile vizate) si s-au distrus total apele naturale. Asa cum stiti la nivelul UE nu exista pescuit comercial pe apele naturale interioare. Avem informatii ca noua conducere a ANPA se axeaza pe dezvoltarea unor programe in scopul sprijinirii acvaculturii, ceea ce e de laudat.Din punctul nostru de vedere speram ca fondurile piscicole aflate in perimetrul ariilor protejate pe care le administram sa fie incredintate spre gestiune in totalitate ( nu doar 25 m de la mal) unor organizatii de pescari sportivi. - in cazul de fata la nivelul judetului Bacau exista doar AJVPS-ul.

Niciun comentariu: